Opskrifter

Mandelchokolade

Lørdag, 5. maj 2012af Redaktion
Skøn kage, der pyntes med en fristende chokoladecreme

Kage
125 g mandler
100 g smør
3 æg
175 g sukker
175 g mel
1½ tsk. bagepulver
1 dl mælk

Chokoladecreme til 10 skiver
100 g mørk chokolade 70%
2 dl piskefløde
250 g friske bær
Citronmelisse

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Hak mandlerne og smelt smørret. Pisk æg og sukker godt og bland det med mandler, mel og bagepulver. Vend smør og mælk i dejen og bland det godt. Hæld den i en smurt form, ca. 1½ l og bag kagen ca. 35 min. ved 175° på midterrillen. Køl kagen af på bagerist.

Chokoladecreme: Hak chokoladen. Kog fløden op i en gryde og hæld den over chokoladen. Rør, til chokoladen er smeltet. Stil cremen en times tid i køleskab og pisk den let igennem. Skær kagen i skiver, læg chokoladecreme på og fordel rigeligt med bær og lidt citronmelisse.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

FARVERIGE MUFFINSFORME

Flotte muffinsforme i lyserød med bølget kant. Brug dem til dine hjemmelavede muffins, en lille forret eller en kugle is. Formene koster 129 kr. for 6 stk, og kan købes her...

Find flere opskrifter her...
Daimkager
Brownie-fudgetærte
Chokolademuffins








Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop