Opskrifter

Marcipantærte

Fredag, 17. august 2012af Redaktion
Læsernes bedste opskrift kommer i denne uge fra Bodil Andersen fra Brovst. Se hendes opskrift på marcipantærte her

4 æggehvider
120 g sukker
200 g marcipan
½ dl mælk
50 g hakket mørk chokolade

Råcreme
2 blade husblas
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
2 dl piskefløde
1 spsk. portvin eller sherry (kan udelades)

Pynt

Frugt og bær efter smag

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Pisk hviderne stive med sukkeret og rør marcipanen med mælken. Vend forsigtigt marcipanblandingen med æggehviderne, kom det i en smurt tærteform og bag den i 30 min. ved 150°. Fordel chokoladen over den varme bund, lad det smelte og smør chokolade ud over hele bunden. Læg husblassen i blød, pisk æggeblommer og sukker luftigt. Pisk fløden til skum og smelt husblassen. Rør husblassen i æggesnapsen sammen med portvinen og vend flødeskummet i. Fordel cremen over tærten og stil den koldt, til den begynder at stivne. Pynt med frugt og bær.

Bageopskrift: Bodil Andersen


Find flere opskrifter her...
Smuldretærter
Mandelkage med sommerbær
Æble-blommepie med hyldeblomstskum




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop