Opskrift på marengs-lagkage med kold bærtop
(6 pers.)
50 g mandler
4 æggehvider
225 g sukker
100 g mørk chokolade 70%
150 g flødeost
1½ dl piskefløde
150 g frosne hindbær
2 spsk. flormelis
2 spsk. græsk yoghurt
1 spsk. hakkede pistacienødder
Sådan bager du lagkagen
Smut mandlerne og hak dem groft. Pisk hviderne stive, tilsæt sukkeret og pisk dem seje. Vend mandlerne i marengsen og fordel marengsmassen i to cirkler på 20 cm på bagepapir. Bag bundene ved 110° i 2 timer og lad dem køle helt af.
Smelt chokoladen over vandbad og rør flødeosten i. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i chokolademassen.
Læg en marengsbund på et fad og fordel chokoladecremen over. Læg den anden bund over og sæt kagen i køleskabet, til den skal serveres. Blend hindbærrene med flormelis og yoghurt og fordel blandingen over kagen. Drys med hakkede pistacienødder og servér straks.
Lav flotte lagkager








Fødselsdagslagkage
En klassisk lagkage med jordbær, flødeskum og chokolade - se opskriften her...




Islagkage med blåbær og chokoladeis
Lagkagen til de varme sommerdage med dejlige blåbær - se opskriften her...




Frossen jordbær-chokolade vacherin
Lagkage med jordbær, is og marengsbunde - se opskriften her...


Sommerlagkage med kirsebær
Dejlig kage til en varm sommer med kirsebær - se opskriften her...


Lagkage med banan og chokolade
Dejlig lagkage med banan og luftig bund - se opskriften her...








Nødde-brombærlagkage
En sød lagkage med lagkagebund af hasselnødder toppet med brombær - se opskriften her...


Nøddekage med chokoladecreme og jordbærskum
En lagkage som dufter lidt af jul - og jordbær - se opskriften her...


Rugbrødslagkage med bær
Lagkagebund af rugbrød bliver til en skøn lagkage som denne - se opskriften her...

