Det skal du bruge til farmors rabarberkage:
500 g rabarber
50 g syltesukker
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
100 g smør
50 g nødder
100 g havregryn
100 g kokosmel
75 g sukker
75 g mel
Prøv også: Rabarberkage med kardemommemarengs
Sådan laver du kagen
Skær rabarberne i 2 cm lange stykker og bland dem med alle tre slags sukker.
Kom dem i et ovnfast fad.
Smelt smørret.
Bland hakkede nødder, havregryn, kokosmel, sukker og mel.
Rør smørret i blandingen og fordel den over rabarberne.
Bag kagen i ovnen ved 200° i 25 min.
Servér den med koldt flødeskum eller en god vaniljeis.
Min bedste opskrift
Vi belønner hver uge en opskrift fra en af vores læsere med lækre køkkenting. Det kan f.eks. være dette sæt Margretheskåle i smukke grønne farver. Sættet består af en 3-liters og en 1½-liters skål samt 3 skåle på hver 350 ml. Præmien har en værdi af 470 kr.
Sådan gør du
Opskrifter, der sendes ind, må ikke tidligere være offentliggjort på tryk, på nettet eller i tv. Husk præcise mængdeangivelser.
Skriv til Familie Journal, Postboks 420, 0900 København C eller mail til madopskrift@familiejournal.dk. Skriv ”Min bedste opskrift” på kuvert eller i emnelinje.
Prøv også: Elisabeths valnøddekage