(16-20 stk.)
Det skal du bruge til nødde-madeleines:
50 g hasselnøddemel
1 tsk. bagepulver
180 g hvedemel
1 knsp. salt
200 g smør + lidt til at smøre formen med
4 æg
150 g sukker
Pynt:
2 spsk. flormelis
Sådan laver du nøddemadeleines
Hak hasselnødderne til fint mel i en foodprocessor eller minihakker.
Bland det med bagepulver, mel og salt.
Smelt smørret og lad det køle lidt af.
Pisk æg og sukker til hvidt skum og vend nødde-melblandingen i skummet.
Vend smørret i dejen.
Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet.
Smør madeleineformene og fyld dem ²/³ op med dej.
Bag kagerne 5 min. ved 200º.
Skru ned til 170º og bag dem endnu 7-10 min.
Vend dem ud af formene og lad dem køle lidt af.
Servér kagerne friskbagte med et drys flormelis.
Prøv også: Små chokoladelinser med nødder