Opskrifter

Pandekager med frossen bærcreme

Lørdag, 19. juni 2010af Redaktion
Disse pandekager er en god dessert når man har rester af friske bær, der er blevet lidt slatne

Opskrift på pandekager med frossen bærcreme

(4 pers.)
45 min. + frysetid

2 æg
2 dl hvedemel
2 dl øl
1 dl vand
2 spsk. sukker
25 g smør
250 g blandede jordbær, hindbær og blåbær
1 bæger mascarpone
2 pasteuriserede æggeblommer
1 dl sukker
Kornene af ½ vaniljestang
150 g mosede bær

Begynd med cremen: Pisk æggeblommer med halvdelen af sukkeret og vaniljekorn. Rør det i mascarponen og mos så bærrene med resten af sukkeret. Rør det i mascarponen, så det danner mønster. Frys cremen i 4 timer eller natten over.

Pisk vand i melet, til det klistrer, og pisk så æg, sukker og øl i til en fin pandekagedej. Steg tynde pandekager i smør på mindre pande og rul pandekagerne eller fold dem og kom kugler af frossen creme og friske, blandede, skårne bær ved.

Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Mere med pandekager...
Kokos-pandekager med pærer
Pandekager med frugtkompot
Pandekager med røde bær