Ingredienser til rosenbrød
(16 stk.)
Dej
400 g hvedemel
1 dl sukker
½ tsk. salt
2 tsk. stødt kardemomme
75 g blødt smør
25 g gær
2½ dl sødmælk
Overtræk
250 g flormelis
1-2 spsk. rosenvand, kan udelades
Ca. 2 spsk. kogende vand
Fremgangsmåde
Bland mel, sukker, salt og kardemomme i en stor skål. Smuldr gæren ud i den let lunede mælk. Kom smørret i melet og smuldr det godt. Hæld mælken over melet og rør. Ælt dejen på et melet bord eller på maskine i 10 min. Lad dejen hæve 30 min. Rul dejen ud på bagepapir til en firkant, der har næsten samme størrelse som bagepapiret. Lad den efterhæve i 20 min. Rids dejen i aflange stk. og bag dem i ca. 20 min. ved 200º. Rør glasur sammen og kom den på den lune kage. Skær rosenbrødene ud.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Varm chokolade
Gærkringle
Byd på en lækker brunch
Byd på brunch




Kartoffelkager med røget laks og estragoncreme
Et anderledes indslag til en brunch
Find opskriften her...


Pandekager med frugtkompot
Super både som dessert og til en festlig brunch.
Find opskriften her...


Spansk kartoffelrøræg med serranoskinke og tomatsalsa
En super start på dagen.
Find opskriften her...






Fillotærter med artiskok, feta og oliven
Super til en anderledes og fyldig brunch
Find opskriften her...


Rabarbervanilje-creme med myslicrunch
God ret til en festlig brunch eller som lækker dessert.
Find opskriften her...


Boghvedeboller
Med bollerne her som en del af morgenmaden, så er grundstenen til en god og produktiv dag lagt.
Find opskriften her...






Bagte blommer og æbler med sukkerslyng
Noget sødt til en dejlig brunch
Find opskriften her...


Lammepølser til brunch
Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af morgenmaden i weekenden, er lammepølserne et godt sted at starte.
Find opskriften her...



