Opskrifter

Rosenbrød

Onsdag, 15. maj 2013af Redaktionen
Uhm! En skøn klassiker på morgenbordet

Ingredienser til rosenbrød

(16 stk.)

Dej
400 g hvedemel
1 dl sukker
½ tsk. salt
2 tsk. stødt kardemomme
75 g blødt smør
25 g gær
2½ dl sødmælk

Overtræk
250 g flormelis
1-2 spsk. rosenvand, kan udelades
Ca. 2 spsk. kogende vand

Fremgangsmåde

Bland mel, sukker, salt og kardemomme i en stor skål. Smuldr gæren ud i den let lunede mælk. Kom smørret i melet og smuldr det godt. Hæld mælken over melet og rør. Ælt dejen på et melet bord eller på maskine i 10 min. Lad dejen hæve 30 min. Rul dejen ud på bagepapir til en firkant, der har næsten samme størrelse som bagepapiret. Lad den efterhæve i 20 min. Rids dejen i aflange stk. og bag dem i ca. 20 min. ved 200º. Rør glasur sammen og kom den på den lune kage. Skær rosenbrødene ud.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Varm chokolade
Gærkringle

Byd på en lækker brunch

Byd på brunch