Opskrifter

Sankthans- heksekage

Tirsdag, 21. juni 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
En Sankthans- heksekage er prikken over i'et denne hyggelige aften. Indeni er det en lækker rugbrødslagkage og udenpå et sankthansbål, der selvfølgelig er toppet med en lille heks.

Det skal du bruge til Sankthans-heksekage:

Bunde: 4 æg 250 g sukker 125 g smuldret, afskorpet rugbrød 1 spsk. mel 1 spsk. kartoffelmel 1 spsk. bagepulver 50 g hakkede nødder Fyld: ½ l piskefløde 1 glas hindbær- el. jordbærsyltetøj 100 g chokoladenibs 400 g orangegrene 100 g marcipan Lidt frugtfarve Et sugerør Eksperimentér med Sankthans -heksekagen og lad dig inspirere af vores mange lagkager som du finder her.

Sådan laver du Sankthans-heksekagen:

Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Pisk æggehviderne luftige. Vend alt det tørre i æggeblommemassen og fold de piskede hvider i. Kom dejen i to velsmurte springforme og bag dem ved 200º i 25 min. Afkøl og læg bundene sammen med syltetøj imellem. Pisk fløden til skum og fordel den over kagen som en flad kegle. Drys med chokoladenibs og læg orangegrene over, så det ligner pinde i bålet. Form en lille heks af marcipan i forskellige farver og sæt hende på sugerør. Placér heksen øverst på kagen. Prøv også: Brooklyn- chokoladekage