Det skal du bruge til tiramisu med spiritussyltetøj:
Prøv også: Tiramisu med chokolade
(4 pers.)
4 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
250 g mascarpone
1 dl piskefløde
1 ½ dl friskpresset appelsinsaft (eller juice)
125 g spiritussyltetøj med søde appelsiner og cognac
7-8 ladyfingers
½ dl stærk kaffe med 1 spsk. sukker
Sådan laver du tiramisu med spiritussyltetøj
Pisk æggeblommer og sukker.
Vend mascarpone i, og rør godt.
Pisk fløden til flødeskum, og vend den forsigtigt i cremen.
Bland appelsinsaft med spiritussyltetøj med søde appelsiner og cognac.
Læg ladyfingers i en skål, og fordel kaffen og derefter syltetøjsblandingen over dem.
Vend dem evt. rundt, så de suger mest muligt væske.
Læg cremen henover og lad tiramisuen køle i ca. 3-4 timer inden servering.
Pynt evt. med frysetørrede bær eller kakaopulver.
Til tiramisuen brugte vi spiritussyltetøj fra Den Gamle Fabrik. Syltetøjet har en skøn og delikat smag, der passer godt til det moderne, kraftige brød. Ud over spiritussmagen har det nye syltetøj en let og frugtrig karakter. Spiritussyltetøjet findes i 3 varianter og er perfekt til oste og søde desserter. Fra Den Gamle Fabrik til 22,95 kr. for et glas.

Prøv også: Banan-chokoladekopper