Opskrifter

Tyttebærkage med chokoladetrøffel

Onsdag, 17. juli 2013af Redaktionen
En saftig og lækker chokoladekage med den skønneste trøffelglasur

Ingredienser til tyttebærkage med chokoladetrøffel

(6-8 stk.)

200 g smør
4 æg
425 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
120 g hvedemel
4 spsk. kakao
1½ dl stærk kaffe
100 g valnødder
1½ dl tyttebærsyltetøj

Chokoladetrøffel
150 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
2 spsk. sirup
50 g blødt smør

Pynt
Tyttebær

Fremgangsmåde til tyttebærkage med chokoladetrøffel

Smelt smørret og afkøl det. Rør æggene med smør og sukker. Bland de tørre ingredienser og rør dem i smørblandingen. Rør kaffe, tyttebærsyltetøj og de hakkede valnødder i. Kom dejen i en beklædt springform på 24 cm. Bag kagen ved 175º i ca. 25 min. og tjek med en kødnål, om kagen er gennembagt. Lad den afkøle på en bagerist.

Chokoladetrøffel: Hak chokoladen. Kog fløde og sirup op, hæld det over chokoladen og rør, til chokoladen er smeltet. Afkøl massen lidt og fordel trøffelmassen over kagen. Drys tyttebær over kagen ved servering.

Tip: Hvis du ikke kan få friske tyttebær, kan du pynte kagen med hindbær.

Flere opskrifter med tyttebær


Tyttebærsnegle

Pærer med tytte-
bær

Krydderkage med
tyttebær

Tyttebærsago

Godmorgenbrød