(8 pers.)
Det skal du bruge til valnøddekage:
270 g valnøddekerner
160 g sukker
4 æggehvider
20 g smør
2 spsk. rasp
Fyld:
4 dl piskefløde
1 spsk. pulverkaffe
1 dl valnødder
1 spsk. kandiserede violer
Prøv også: Valnøddekage med abrikosmos
Sådan laver du valnøddekage
Hak valnøddekernerne fint i en foodprocessor eller i en mandelkværn og bland dem med sukkeret.
Pisk hviderne helt stive og vend nøddeblandingen i.
Smør to lagkageforme (22 cm) med smørret, drys med rasp og fordel dejen i formene.
Bag bundene ved 175° i 20 min. og lad dem afkøle helt.
Fyld:
Pisk fløden til skum med kaffen, kom 1⁄3 mellem bundene og fordel resten over kagen.
Hak de sidste valnødder og drys dem over kagen sammen med kandiserede violer.
Prøv også: Kaffe-nøddekage