Julede valnødde-firkanter med abrikosmos

Slå hul på julemåneden med disse lækre valnøddefirkanter, der smager lækkert af jul og er fyldt med både valnødder, vanilje og abrikos.
Af
Af: af Helle Brønnum Carlsen
Julede valnødde-firkanter med abrikosmos
Foto: Carina Krüger
Annonce
40 min
16 stk
Valnødde-firkanter
125 g smør
170 g sukker
½ vaniljestang
4 æg
½ dl mælk
150 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
100 g valnødder
100 g abrikosmos
½ citron
16 halve valnødder til pynt

Fremgangsmåde

  1. Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
  2. Rør æggene i et ad gangen sammen med mælk og vaniljekorn.
  3. Sigt mel og bagepulver over dejen og fold det i sammen med de hakkede valnødder.
  4. Kom dejen i en lille beklædt bradepande på 20 x 30 cm og bag kagen i 30-40 min. ved 200°.
  5. Vend kagen ud på en bagerist og afkøl.
  6. Overtræk kagen med abrikosmos rørt med citronsaft og pynt med valnødder.
  7. Skær kagen ud i 16 kvadratiske stykker.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.