Opskrifter

Valnøddetærte med frisk frugt

Mandag, 3. november 2008af Redaktion
Dej:175 g smør250 g melEt nip salt2-3 spsk. koldt vandFyld: 100 g smør100 g honning1 dl piskefløde2 spsk. cognac el. rom5 æggeblommer300 g hakkede

Dej:
175 g smør
250 g mel
Et nip salt
2-3 spsk. koldt vand

Fyld:
100 g smør
100 g honning
1 dl piskefløde
2 spsk. cognac el. rom
5 æggeblommer
300 g hakkede valnøddekerner
100 g rørsukker


Tilbehør:
Halverede friske figner
Appelsiner


Dej: Smuldr smør og mel. Tilsæt salt og vand og saml dejen. Læg den køligt 30 min. eller til næste dag. Rul dejen ud og læg den i en form, 24-26 cm. Prik bunden med en gaffel og sæt den i fryser 30 min.
Fyld: Kom smør, honning, piskefløde og cognac i en gryde og varm det langsomt op, til det kan røres sammen. Tag gryden fra varmen. Pisk æggeblommerne let sammen og bland dem med nødder, rørsukker og smørblandingen. Forbag tærtebunden på midterrillen ved 200° 15 min. Hæld fyldet på bunden og bag tærten færdig ved 175° ca. 40 min., til fyldet er karamelliseret.
Køl tærten af, inden den skæres ud, eller gem den i køleskab til næste dag.
Server med friske figner og appelsinkløfter.


Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen



Start en god fransk inspireret middag med
Selleriremoulade på tomater og
Andebryst á l'orange med kartofler