Selleriremoulade på tomater

(4 pers.)Ca. 400 g rodselleri (250 g renset og revet)Salt75 g god mayonnaiseCa. 1 spsk. dijonsennep1 fed presset hvidløgKværnet peber50 g
Af
af Redaktion

(4 pers.)

Ca. 400 g rodselleri (250 g renset og revet)
Salt
75 g god mayonnaise
Ca. 1 spsk. dijonsennep
1 fed presset hvidløg
Kværnet peber
50 g pinjekerner
12-16 sorte oliven
4 store modne tomater
Hakket persille

Bring ca. 1 l vand i kog med 1 tsk. salt og 1 spsk. citronsaft. Skræl sellerien og riv den groft. Kom straks den revne selleri i det kogende vand, så den ikke bliver mørk. Kog sellerien op og hæld den til afdrypning i en sigte. Skyl den igennem med koldt vand og pres den fri for væde.
Smag mayonnaisen til med sennep, hvidløg, salt og peber. Bland sellerien med mayonnaise, mayonnaisen skal kun lige binde sellerien sammen, ellers bliver det for fedt.
Rist pinjekerne gyldne på tør pande. Skær tomaterne i tykke skiver. Anret som på billedet og spis godt brød eller flute til.
Selleriremouladen kan stå et par dage i køleskabet. Kan også spises til alle former for kød eller som forret med flute til.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Selleriremouladen kan fx bruges som forret til
Andebryst á l'orange


Og som dessert kan du servere...
Valnøddetærte med frisk frugt

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.