Opskrifter

Broccolisalat

Tirsdag, 20. januar 2015af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Lav en grøn vintersalat sprængfyldt med smag og vitaminer som tilbehør til aftensmaden

Opskrift på broccolisalat

(2 pers.)

1 buket broccoli
½ citron
1 spsk. olivenolie
1 hjertesalat
2-3 spsk. soltørrede tranebær
2-3 spsk. græskarkerner
3 spsk. cremefraiche
Salt og peber
1 tsk. flydende honning
1 tsk. sennep
1 tsk. rapsolie

Sådan laver du broccolisalaten

Del broccolien i buketter, damp dem og vend dem med citronsaft, olie og salt.

Skyl salaten og pluk den i mindre stykker. Anret den på et fad og læg den lune broccoli over. Drys med tranebær og græskarkerner.

Rør cremefraiche med salt, peber, honning, sennep og olie og hæld det over salaten.

TIP: Det tager lidt tid at rense kål. Rens en masse kål og kom dem i fryseposer i mindre portioner. Både broccoli
i buketter, grønkålsblade uden stok og rensede rosenkål holder snildt 4-6 dage på køl. Og med dem ved hånden
er det hurtigt at lave en god og fyldig vintersalat.

Et drys grantæblekerner giver et dejligt farvepust til en grøn salat.

Mere med mørbrad