Opskrifter

Brød med mayonnaisesouffle - nyfortolkning af en Hüttemeier-klassiker

Søndag, 22. februar 2009af Kristina Miechels
Brød med mayonnaisesouffle er en ret, der er god både som forret og som natmad.

(4 pers.)

Ingredienser til Hüttemeier's brød med mayonnaisesouffle

4 skiver brød
2 spsk. sennep
2 tomater
150 g hakket skinke
50 g mayonnaise
1 tsk. citronsaft
1 tsk. sennep
Salt og peber
2 æggehvider

Fremgangsmåde til Hüttemeier's brød med mayonnaisesouffle

Smør brødene med sennep, læg herpå skiver af tomat og fordel den hakkede skinke over tomatskiverne.

Rør mayonnaisen med citron, sennep, salt og peber og pisk hviderne stive.

Vend forsigtigt hviderne i mayonnaisen, fordel mayonnaisesouffleen over brødene og bag dem i ovnen ved 225° i 10 min.

Server med grøn salat.

Som forret og natmad

Her er en ret, der er god både som forret og som natmad.

- Jeg har skåret mayonnaisemængden ned til en tredjedel og tilføjet en ekstra æggehvide, hvilket giver en mere luftig og let ret. Smagen er dog stadig helt i top, godt afstemt mellem det salte, stærke og det sursøde fra tomaterne, siger madskribent Kristina Miechels om denne Kirsten Hüttemeier-klassiker.

Andre gode forretter ...
Små fisketærter med marinerede rodfrugter
Ovnbagte æbler med ingefær og salat
Rå, kogt og røget laks med flødepeberrod