Opskrifter

Cajun popcorn

Søndag, 4. juli 2010af Redaktion
Disse snacks er gode som appetizer sammen med et glas koldt øl eller lignede.

50 g majsmel
1 spsk. majsgryn
½ tsk. salt
¼ tsk. løgpulver
¼ tsk. hvidløgssalt
½ tsk. cayennepeber
¼ tsk. peber
1 æg
1 spsk. rapsolie
¾ dl øl
1 l olie
500 g blandede skaldyr uden skal, f.eks. rejer, krebs, jomfruhummerhaler el. muslinger

Bland mel, gryn, salt, løgpulver, hvidløgssalt, cayennepeber og peber. Pisk æggene sammen og pisk dem i melblandingen sammen med olie og øl. Stil dejen på køl og lad den hvile et par timer. Pisk dejen igennem og varm olien op, til den syder om spidsen af en tandstik. Dyp skaldyrene i dejen og steg dem lidt ad gangen i olien, til de er gyldne og sprøde. Lad skaldyrene dryppe af på et stykke fedtsugende papir og server med en god chili- el. tatarsauce.

TIP: De smager skønt, men de skal spises, når de er nylavede, mens de er sprøde og lækre.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Flere lækre snacks...
Samosas
Krydrede flæskesvær
Sprøde speltchips