Opskrifter

Kalvesylte

Mandag, 27. oktober 2008af X
(8-10 pers.)1½ kg kalveskank savet i skiver2 gulerødder1 stort løg4 hele nelliker2 laurbærblade 1 kvist timian10 hele peberkorn½ spsk. saltEndvidere

(8-10 pers.)

1½ kg kalveskank savet i skiver
2 gulerødder
1 stort løg
4 hele nelliker
2 laurbærblade 1
kvist timian
10 hele peberkorn
½ spsk. salt

Endvidere:
Ca. 5 dl suppe
2 løg
2 gulerødder
5 blade husblas
2-4 laurbærblade


Sæt skanken over i en gryde med koldt vand, så det dækker, og bring det langsomt i kog. Fjern det skum, der dannes. Skræl gulerødderne. Pil løget og stik nellikerne i. Kom urterne i gryden sammen med krydderier og salt. Koger ved svag varme 2½ -3 timer, til kødet nærmest falder fra benet. Tag skiverne op og pil kødet fra benet, mens det er varmt. Skær brusken fra og køl kødet af. Si suppen gennem et klæde og kog den ind ved god varme til det halve. Smag suppen til med salt. Skær løg og gulerødder i meget små tern og kog dem med i suppen, til de er møre. Skær kødet i tern på 1 cm og bland dem med lidt kværnet peber. Si suppen og bland grønsagerne med kødet. Læg laurbærblade i bunden af en form på ½ l eller i portionsforme. Læg kød og grønsager over og pres det godt sammen. Hæld suppe over, så det godt og vel dækker. Stil sylten koldt et par dage. Løsn sylten med en skarp kniv og vend den ud.
Server med cremefraiche smagt til med sød og stærk sennep, salat og tomater.
Sylten kan holde sig 4-5 dage i køleskab, men egner sig ikke til frysning.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen