Opskrifter

Laksesalat i glas

Mandag, 8. juni 2009af Redaktion
Let salat med kold laks

(4 pers.)

200 g gravet laks
2 avocadoer
Lidt citronsaft
12 grønne asparges
½ pose blandet salat
Kværnet peber

Sauce
½ dl sennep
1 spsk. sukker
1/4 tsk. salt
Kværnet peber
1 spsk. vineddike
1 dl mayonnaise
½ dl hakket dild


Pynt
1 citron og dild


Sauce
Pisk sennep, sukker, salt, peber og vineddike sammen. Rør mayonnaise og dild i og smag til med salt og peber.

Knæk enderne af aspargeserne og kog dem halvmøre på 4-6 min., afhængig af tykkelsen. Køl dem hurtigt i koldt vand. Skær laksen i små tern. Flæk avocadoerne, fjern stenene og skær kødet i tern. Dryp med citronsaft. Bland salat, avocado, laks og asparges. Kom det i glas og læg en skefuld sauce i hvert. Pynt med citron og dild.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Flere opskrifter med kold laks...
Citrusgravet laks
Kold laks med tomatmayonnaise
Sesam laks med citrussalat