Opskrifter

Nem appelsinmarmelade - en nyfortolket Hüttemeier-klassiker

Onsdag, 18. februar 2009af Kristina Miechels
Hüttemeiers appelsinmarmelade er i en klasse for sig selv, både på brødet og som fyld i bagværk, fordi den ikke flyder ud, men holder konsistensen.

Ingredienser til nem appelsinmarmelade

12 små tyndskallede appelsiner
2 citroner
1 l kogende vand
1½ kg sukker
1 tsk. citronsyre

Fremgangsmåde til nem appelsinmarmelade

Skyl appelsiner og citroner og skær dem hver i 8 både. Skær bådene i tynde skiver og læg dem i en gryde.

Hæld det kogende vand over og lad dem trække under låg et par timer.

Kog appelsin- og citronstykkerne i 30 min. under låg og lad dem trække til næste dag.

Kog op med sukkeret og lad det koge uden låg i en lille time.

Rør citronsyren ud i 3 skefulde vand og kom det i marmeladen, når den ikke længere er i kog.

Hæld marmeladen på skoldede og Atamonskyllede glas og opbevar dem koldt.

Appelsinmarmelade i en klasse for sig

Denne appelsinmarmelade er bestemt i en klasse for sig selv og er god både på brødet og som fyld i bagværk, fordi den ikke flyder ud, men holder konsistensen.

- Ingredienserne følger originalopskriften, men jeg har valgt at skære lidt ned på tilberedningstiden, da smagen fint træder frem selv med kortere trækketid, siger madskribent Kristina Miechels om denne Kirsten Hüttemeier-klassiker.

Flere gode marmelader ...
Citronmarmelade
Sharon marmelade
Nektarin-marmelade med pinjekerner
Solbærgelemarmelade