Opskrifter

Spidskålsflan med bacon

Mandag, 1. august 2011af Redaktion
En dejlig ovnret til 4-5 personer

(4-5 pers.)

1-2 spidskål, ca. 1 kg
2-3 forårsløg
100 g god, tørsaltet bacon i tynde skiver
5 æg
1½ dl Cheasy fraiche
1 spsk. hakket, frisk basilikum
75-100 g cheddar, køleskabskold - så er den nemmere at skære
Salt
Kværnet peber
Muskat

Tilbehør
Groft brød

Snit spidskålen fint og skær løgene i tynde skiver. Blancher grønsagerne 2 min. i kogende, letsaltet vand. Lad kål og løg dryppe af i en sigte.
Skær eller klip baconen i strimler og rist dem sprøde på en tør pande. Lad baconen dryppe af på papir. Bland kål, løg og bacon i et smurt, ovnfast fad og krydr med lidt salt og peber.
Pisk de hele æg, Cheasy fraiche og basilikum sammen og hæld det over. Skær osten i så tynde skiver som muligt og læg dem oven på kålen.
Sæt fadet i ovnen 20-25 min. ved 200°, til overfladen er let gylden.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

PRAKTISK KOGE- OG SKYLLENET

Kog forskellige grønsager på én gang med koge- og skyllenettet fra Lékué.
Køb det for 99 kr. i Familie Journals Shop

Find flere opskrifter her...
Fiskespid med bagt spidskål
Blomskålssuppe med rejer og pestosnitter
Kartoffeltærte med kål og nødder







Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop