Opskrifter

Syltede asier og syltede bønner med vanilje

Søndag, 22. september 2013af Redaktion
Fra mormors syltebog

Ingredienser til syltede asier

2-3 asier
Kogt, lunkent vand

Eddikelage
1 l eddike
¼ l vand
375-450 g sukker
200 g skalotte- eller perleløg
2 dildskærme
½ pose hele, blandede syltekrydderier
3 tsk. Atamon


Fremgangsmåde til syltede asier

Dag 1: Skræl asierne, skær dem igennem på langs og måske også på tværs, hvis de er meget store. Skrab kernerne ud med en ske. Læg asierne i en skål og hæld kogt, lunkent vand over, så de er dækket. Lad dem stå til næste dag.

Dag 2: Tør asierne i et viskestykke og læg dem i et glas. Bring eddike og vand i kog og hæld det kogende over asierne. Lad asierne trække til næste dag.

Dag 3: Hæld eddikeblandingen fra asierne op i en gryde. Tilsæt sukker, pillede løg, dildskærme og syltekrydderier. Bring det i kog og skum det. Tag gryden fra varmen og tilsæt konserveringsmiddel. Hæld den kogende lage over asierne. Læg et viskestykke over glasset og luk det først, når lagen er kold.
Sørg for, at asierne er helt dækket af lage, der skal evt. bruges lidt mere eddikeblanding, det afhænger af krukkens størrelse. Læg et let pres på de øverste asier, så de holdes under lagen.

Tip: Asierne skal trække et par uger, inden der tages hul på dem.

Bemærk: Brug en ren gaffel, når asierne skal fiskes op af lagen, så der ikke kommer mikro-organismer i
glasset.




Ingredienser til syltede bønner med vanilje

1 kg grønne bønner

Eddikelage
5½ dl eddike
2½ dl vand
500 g sukker
½ citron
1 stang vanilje
Evt. konserveringsmiddel


Fremgangsmåde til syltede bønner med vanilje

Skyl og nip bønnerne og kog dem næsten møre på 4-5 min. i letsaltet vand. Hæld bønnerne i en sigte, skyl med koldt vand og kom dem i et skoldet glas. Bland eddike og sukker i en gryde. Skær citronen i tynde skiver Flæk vaniljestangen og skrab marven ud. Kom citron, marv og vaniljestang i eddiken og kog det langsomt op. Tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld lagen over bønnerne. Luk glasset og lad bønnerne trække 1-2 uger koldt, hvis de er uden konserveringsmiddel.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Syltede beder
Asier og sennepspickles


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop