Ingredienser til syltede beder
500 g rødbeder - gerne i forskellige farver
4 dl eddike
150 g sukker
3 kviste timian
1 tsk. hele sennepsfrø
1 tsk. sorte peberkorn
1 løg
2-3 skiver peberrod
Fremgangsmåde til syltede beder
Kog rødbederne i letsaltet vand i 45 min., til de er møre. Hæld vandet fra, skyl rødbederne i koldt vand og gnid skindet af. Skær rødbederne i skiver og læg dem i en rengjort krukke eller glas. Kog eddiken op med sukker, timian, sennepsfrø, peberkorn og løg i kvarte. Kom peberrod i eddikelagen, hæld den over rødbederne og læg en lille skål over, så de holdes nede i lagen. Luk til og lad rødbederne trække i mindst 2 uger.
Om råsyltning
Råsyltning med eddikelage er ligesom råsyltning med sukker en simpel metode til konservering uden varmebehandling. Igen gælder det, at grønsagerne skal være af høj kvalitet og rengøres godt inden syltning. De rå grønsager lægges i et omhyggelig rengjort glas, hvortil der tilsættes eddike, sukker og krydderier. Glassene lukkes helt til og trækker på køl, til sukker og salt er helt opløst.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Asier og sennepspickles
Råsyltede dildagurker
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)