Opskrifter

Varmrøget laks med gulerodspuré

Lørdag, 2. april 2011af Redaktion
En skøn, lille anretning

(4 pers.)

250 g varmrøget laks

Gulerods-puré
400 g gulerødder
10 g smør
½ spsk. friskrevet ingefær
1 tsk. vineddike
½ tsk. sukker
½ tsk. salt

Agurkesalat
½ agurk
1 grønt æble
¼ tsk. salt
2 spsk. citronsaft
1 stor håndfuld mynte
1 tsk. olivenolie

Puré:
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Kog dem meget møre i saltet vand. Miks dem sammen med smør til puré med stavblender. Smag til med ingefær, vineddike, sukker og salt.
Agurkesalat: Skræl og halver agurken. Skrab kernerne ud. Skær agurk og æble i små tern og bland det med citronsaft og salt. Skær myntebladene i fine strimler. Fjern lakseskindet og del kødet i mindre stykker. Bland agurkesalaten med mynte og olie lige inden serveringen. Læg en skefuld puré i små skåle eller tallerkner. Fordel laksen og pynt med agurkesalat. Spis grovflutes til.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Wraps med hellefisk
Sesam-kyllingesalat
Salat med grove croutoner og laks




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop