Græsk salat med tomat, agurk og rødløg
Frisk, farverig og fuld af smag – denne græske salat med tomat, agurk og rødløg er perfekt som tilbehør eller let måltid.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Peter Kam

20 min
4 personer
Græsk salat medtomat, agurk og rødløg:
5 store tomater
1 agurk
1 rødløg
1 håndfuld kruspersille
1 håndfuld frisk mynte
Olie-eddike-dressing:
1 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. flydende honning
1 tsk. tørret oregano
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Skær tomater i mundrette stykker, og skær agurk i halvmåner.
- Skær rødløg i tynde skiver.
- Hak persille og mynte fint.
Olie-eddike-dressing:
- Rør presset hvidløg sammen med olie, eddike, honning og oregano.
- Krydr med salt og peber.
- Vend dressingen med grøntsager og hakkede krydderurter, og anret salaten på et fad.
- Servér straks, eller lad salaten trække på køl i 1 time.

Hovedretter