Græsk salat med tomat, agurk og rødløg

Frisk, farverig og fuld af smag – denne græske salat med tomat, agurk og rødløg er perfekt som tilbehør eller let måltid.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Peter Kam
Græsk salat medtomat, agurk og rødløg
20 min
4 personer
Græsk salat medtomat, agurk og rødløg:
5 store tomater
1 agurk
1 rødløg
1 håndfuld kruspersille
1 håndfuld frisk mynte
Olie-eddike-dressing:
1 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. flydende honning
1 tsk. tørret oregano
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Skær tomater i mundrette stykker, og skær agurk i halvmåner.
  2. Skær rødløg i tynde skiver.
  3. Hak persille og mynte fint.

Olie-eddike-dressing:

  1. Rør presset hvidløg sammen med olie, eddike, honning og oregano.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Vend dressingen med grønt­sager og hakkede krydder­urter, og anret salaten på et fad.
  4. Servér straks, eller lad salaten trække på køl i 1 time.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.