Opskrifter

3 retter med tomater til hverdagen

Søndag, 13. september 2020af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Mangler du inspiration til aftensmaden? Så bør du prøve disse tre lækre bud på hverdagsretter med tomater. Her får du opskrifterne.
3 retter med tomater til hverdagen

Æggekage med svampe og squash

(4 personer)

  • 250 g champignoner eller andre svampe
  • 1 løg
  • 1 squash
  • 2 spsk. olivenolie
  • 6 æg
  • 2 spsk. mælk
  • Salt og peber
  • 3 tomater
  • Frisk oregano, basilikum eller timian

Tilbehør:

  • 4 skiver rugbrød
  • 125 g romaine-salat

Prøv også: Æggekage i ovn

Fremgangsmåde:

Rens champignoner, og skær dem i tykke skiver. Hak løget. Skær squashen i kvarter, og skær dem i skiver i samme tykkelse som champignonerne. Steg champignon, løg og squash gyldenbrune i olie på en stor pande. Pisk æggene sammen med mælk, salt og peber. Hæld æggemassen over grøntsagerne, og lad det hele simre ved lav varme, evt. under låg, til æggene har sat sig. Læg tomatskiver oven på æggekagen, og drys med plukket oregano, basilikum eller timian. Servér med rugbrød og evt. en skål grøn salat.

Se også: Bonde-æggekage

Thai-nudelsuppe med kylling

(4 personer)

  • 1 rød peberfrugt
  • 2 porrer
  • 250 g cherry-tomater
  • 250 g kyllinge-brystfilet
  • 2 spsk. smags-neutral olie
  • 2 spsk. rød karrypasta
  • 2 fed hvidløg
  • 1 l hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • 100 g tynde glasnudler (vermicelli)
  • Evt. fiskesauce eller salt
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 limefrugt

Prøv også: Indisk linsesuppe

Fremgangsmåde:

Skær peberfrugten i små tern. Skær porrerne i skiver. Halvér tomaterne. Skær kyllingen i tern. Steg kylling, peberfrugter og porrer i olien i en stor gryde. Tilsæt karrypasta og presset hvidløg, og rør rundt et øjeblik. Hæld bouillon og kokosmælk ved, og kog op. Vend nudler og tomater i suppen, og kog, til nudlerne er møre. Smag suppen til med fiskesauce eller salt. Servér suppen med et drys frisk koriander og lime i både til at dryppe over.

Se også: Salatbåde med thaikylling

Toast med spinat, gedeost og spejlæg

(4 personer)

  • 400 g frisk spinat
  • 2 spsk. olivenolie
  • eller smør
  • 1 fed hvidløg
  • Salt
  • 4 skiver hvedebrød
  • 4 tomater
  • 150 g frisk gedeost i rulle
  • 4 æg
  • Salt og peber
  • 1 bundt purløg

Prøv også: Cowboytoast

Fremgangsmåde:

Skyl spinaten, og lad den dryppe af. Varm olie eller smør op i en stor gryde, og svits spinaten under omrøring, til den falder sammen. Lad den koge, til al væsken er fordampet, og smag til med presset hvidløg og salt. Tænd ovnen på grillfunktion. Rist brødet på den ene side under grillen. Vend brødene om på bagepladen, og læg tomat og gedeost i skiver oven på brødet. Tomatskiverne nederst.

Grill, til osten smelter let. Spejl æggene i lidt olie eller smør på en pande. Anret brødene på tallerkener, og fordel spinaten på brødene. Læg et spejlæg på toppen af hvert brød, og drys med salt, peber og finthakket purløg. Servér med det samme.

Se også: Croque monsieur