Opskrifter

3 x spaghetti

Fredag, 19. september 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Her får du tre skønne pasta-retter: Spaghetti alla carbonara, Citronpasta med gedeost og spaghetti bolognese

Opskrift på pasta carbonara

(4 pers. pasta carbonara)

150 g pancetta el. mager bacon
3 fed hvidløg
½ spsk. olivenolie
1 dl mælk
1 æg
2 æggeblommer
50 g revet parmesan
Salt og peber
350-400 g pasta
Persille

Fremgangsmåde til pasta carbonara

Skær baconen i tern og hvidløgene i skiver. Rist begge dele på en pande i olien. Tilsæt mælken og kog det småt et par min. Pisk det hele æg, æggeblommerne og parmesanen sammen i en skål. Kog pastaen al dente og lad den dryppe af i en sigte. Bland nu den varme pasta i baconblandingen. Bland æggene i, vend det hele rundt, så æggene gryner lidt, og servér straks din pasta carbonara på varme tallerkener sammen med hakket persille og evt.
groft brød.

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)

Opskrift på citronpasta med gedeost

(3-4 pers.)

Krydderolie:
1 usprøjtet citron
1-2 spsk. hakket frisk mynte
½ dl olivenolie
½ tsk. salt
Groftkværnet peber

200 g blød gedeost
300 g frisk pasta
50 g sorte oliven

Riv citronskallen fint på råkostjern eller med citrusjern, så det hvide ikke kommer med. Bland citronskal, mynte, olivenolie, salt og peber. Del osten i tern. Kog pastaen al dente efter anvisningen på pakken. Hæld den til afdrypning og kom den i en varm skål. Vend krydderolie og små klatter ost i. Bland det godt og servér med og oliven.

En rigtig italiensk bolognesesauce skal småboble under låg mindst 1 time, og originalopskriften siger langt mindre kød og flere grønsager, end vi plejer at bruge.

Opskrift på spaghetti bolognese

(4-5 pers.)

1 løg
1 gulerod
2 stilke bladselleri
2 spsk. olivenolie
250 g hakket oksekød
1 ds. flåede tomater
2 spsk. koncentreret tomatpuré
½ tsk. timian
½ tsk. oregano
½ tsk. basilikum
2
dl rødvin el. bouillon
Salt og peber
300 g tørret el. 450 g frisk pasta

Tilbehør:
Revet parmesan

Skær løget i tern, skræl guleroden og skær den i små tern. Snit bladselleri i smalle strimler. Svits grønsagerne i en gryde i olien. Tilsæt kødet og svits, til det skiller ad og har skiftet farve. Tilsæt tomater
med væde samt tomatpuré og krydderier, 1 tsk. salt og kværnet peber. Lad det koge småt under låg i 45 min. Tilsæt rødvinen og kog videre ca. 15 min. Smag til med salt og peber. Kog spaghettien al dente og lad den dryppe af, inden den kommes i en skål. Servér med friskrevet parmesan.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.