Opskrifter

Æblecrumble med kanel og mandler

Tirsdag, 24. september 2019 Tirsdag den 24. september 2019 - af RedaktionTirsdag den 24. september 2019 - af Redaktion
Spis gerne kagen lun og med flødeskum eller vaniljeis til.

(5-6 pers.)

Dej
100 g mandler
75 g mel
60 g havregryn
4 spsk. rørsukker
100 g koldt smør

Fyld
1 kg æbler
1 tsk. stødt kanel
2 tsk. majsstivelse
2-3 spsk. sukker

TIP

Dejen kan laves i forvejen og kommes i en plastpose lige parat til at drysse over æblerne.

Hak mandlerne mellemfint i en foodprocessor. Bland mandlerne i en skål med mel, gryn og sukker. Skær det kolde smør i tern og smuldr dem i mandelblandningen, til det ligner grov rasp. Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuset. Snit æblerne i mindre stykker og bland dem i en skål med majsstivelse, kanel og sukker, mængden afhænger af æblernes sødme.
Smør et ildfast fad med lidt smør og læg æblerne i. Drys dejen over og bag i ovnen ved 200° 25-30 min. Spis gerne lun med flødeskum eller cremefraiche til.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Prøv også: Smuldrekage med stikkelsbær og kokos

DEN IDEELLE SPRINGFORM

En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr.

Find flere opskrifter her...
Hjemmelavet æblemos
Müslimuffins