Hjemmelavet æblemos

En hyggelig værtindegave er et glas æblemos, som kan bruges til blodpølse, revelsben, morgenmad og bagværk
Af
af Redaktion

2 kg blandede æbler, gerne flere sorter
5 dl vand
1-2 dl sukker pr. l mos
1 tsk. citronsyre pr. l mos


Fjern stilk, blomst og misfarvninger og skær æblerne i mindre stykker. Kog 1 l vand op i en rummelig gryde. Tilsæt æblerne og kog dem omkring 10 min., til de safter og er møre. Hæld æblerne i sigte og miks dem ganske kort i foodprocessor eller med blenderstav. Gnid æblerne gennem en grovmasket sigte (dørslag). Mål mængden af mos og tilsæt sukker og citronsyre rørt ud i lidt af mosen. Kom mosen i glas eller plastbeholdere. Lad dem køle af og stil dem i fryser. Et glas kan stå i køleskabet 3-4 dage.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


TIP
Æblerne koges med skræl og kerner, så mosen får kraftig smag. Brug citronsyre, så mosen ikke bliver mørk. Mosen fryses, og den kan efter smag laves med eller uden vanilje.


Prøv også...
Syltede kvæder
Sødstærke mandler






Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.