Opskrifter

Benløse fugle

Lørdag, 31. august 2013af Redaktion
Der er flere variationer af fugle uden ben. Det kan være med fersk spæk, røget bacon, med løg, persille eller med kødfars. Her er flere opskrifter til benløse fugle

Ingredienser til benløse fugle

(Benløse fugle til 4 pers.)

8 tynde skiver skært kalvekød a ca. 75 g
100 g fersk spæk
eller bacon
1 mellemstort løg
2 spsk. mel
20 g smør
2 dl bouillon eller vand
1 laurbærblad
Salt og peber
1 dl fløde
Evt. lidt saucejævner

Tilbehør til benløsefugle
Tomater og ærter

Fremgangsmåde til benløse fugle

Bank kødskiverne let og drys dem med salt og peber. Skær spæk eller bacon i lillefingertykke strimler, pil og hak løget fint. Læg en spækstrimmel og lidt løg på hver kødskive og drys med lidt salt og peber. Rul skiverne sammen om spækket, bind med bomuldsgarn eller luk med kødnåle. Vend rullerne i mel og brun dem i en gryde i smørret. Tilsæt bouillon og laurbærblad og lad rullerne snurre møre under låg på ¾-1 time. Tag fuglene op og hold dem varme. Pisk fløden i skyen og jævn den evt. let, inden den smages til med salt og peber.

Servér med små kartofler og små udhulede tomater med ærter.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Poussin med kartofler og bærsalat
Kalv i dild med rysteribs

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop