Brændende kærlighed med bacon-svampe-topping

Brændende kærlighed er en sand fornøjelse! Den cremede kartoffelmos får her selskab af lækkert fyld, der består af hvidløg, sauterede løg, champignoner og bacon.
Af
Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Brændende kærlighed med bacon-svampe-topping
40 min
4 personer
Kartoffelmos:
1 kg kartofler (gerne melede)
2 dl mælk
100 g smør
Salt
Bacon-svampe-topping:
200 g bacon i tern
Olivenolie til stegning
2 løg
2 fed hvidløg
200 g champignoner
2 spsk. balsamicoeddike
25 g smør
Salt og peber
Til servering:
Kruspersille
Syltede rødbeder
Evt. blandet grøn salat eller ristet rugbrød

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne møre i usaltet vand i ca. 20 minutter.
  2. Hæld 1 dl af det varme kogevand sammen med mælk i en varme­fast kande eller skål.
  3. Mos kartoflerne med en grydeske eller en kartoffelmoser, og tilsæt mælkeblandingen lidt efter lidt. Rør smør i, og smag kartoffelmosen til med salt.

Topping:

  1. Steg bacontern sprøde på en pande i deres eget fedt eller evt. lidt olie. Tag dem fra panden, og læg dem på fedtsugende papir.
  2. Hak løg groft. Steg dem på panden i nogle minutter, så de bliver blanke, men ikke tager farve.
  3. Tilsæt finthakket hvidløg og champignoner i kvarte. Steg det hele blødt ved middel varme.
  4. Hæld balsamico over, og lad den koge ind i et par minutter.
  5. Vend bacon og smør på panden, og lad smørret smelte under omrøring. Smag til med salt og peber.

Servering:

  1. Anret topping over den varme kartoffelmos, og drys med grofthakket persille og rødbedetern.
  2. Servér retten, som den er, eller med en salat eller ristet rugbrød til.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.