Opskrifter

Bøf med aioli og artiskoksalat

Fredag, 4. juli 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Skøn ret, der er perfekt til grillen

Opskrift på bøf med aioli og artiskoksalat

(6 pers.)

200 g hjertesalat
400 g broccolibuketter
2 violette artiskokker
½ citron
2 spsk. olivenolie
Salt og peber

Aioli
2 spsk. olivenolie
1 hvidløg
1 dl mayonnaise
2 tsk. rosa peberkorn

600 g oksesteak af entrecotes eller tilsvarende
Salt og peber


Fremgangsmåde til aioli og artiskoksalat

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)

Skyl hjertesalaten og del den i mindre blade. Del broccolien i små buketter og damp dem i saltet vand i 2 min. Rør citron og olivenolie med salt og peber og vend broccoli i dressingen. Skær toppen af artiskokkerne og skræl det yderste af både stilk og blomst. Snit resten af artiskokken i tynde skiver og vend dem straks i dressingen med broccoli. Anret med salatbladene som bund og læg broccoli/artiskokfyldet over.

Del hvidløget i fed og pil dem. Steg dem ved meget lav varme i olie, til de er helt møre. Mos dem, afkøl og vend dem i mayonnaisen. Drys kødet med salt og peber og grillsteg det, til det er rosa indeni. Det tager, afhængig af tykkelsen, ca. 12-15 min. Skær kødet i skrå skiver og anret det på salaten. Dryp aioli-dressingen over og drys med rosa peberkorn.






Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.