Opskrifter

Bøf med pastinakfritter og bearnaise

Onsdag, 23. oktober 2019Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Stine Christiansen og Line FalckFoto: Stine Christiansen og Line Falck
Tag forskud på weekenden og forkæl dig selv eller dine gæster med en lækker bøf med pastinakfritter og bearnaise. Fritterne kan laves af alle typer rodfrugter eller en god blanding – f.eks. persillerødder, kartofler og knoldselleri. Få opskriften her.

Ingredienser til bøf med pastinakfritter og bearnaise:

(2 personer)

  • 2 rib eye-bøffer
  • Salt og peber
  • Lidt olie til stegning

Pastinakfritter:

  • 400 g pastinakker
  • Lidt olivenolie
  • 1 æg til pensling
  • 1½ dl polenta (majsmel)
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • 1½-2 l olie til dybstegning
  • Salt og peber

Prøv også: Hakkebøf med bearnaise

Persillebearnaise:

  • En lille håndfuld persille
  • 1 skalotteløg
  • 1 kvist estragon
  • 1 spsk. lys eddike
  • 1-2 spsk. vand
  • 1 æggeblomme
  • 125 g smør
  • Salt og peber

Prøv også: Bearnaise og fritter

Fremgangsmåde:

Pastinakfritter:

Tænd ovnen på 200°. Skær pastinakker i kvarter på langs, og vend dem med lidt olie. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 15 minutter.

Persillebearnaise:

Hak persillen, og sæt den til side. Hak skalotteløg og estragon. Kog skalotteløg, etragon, eddike og vand sammen i en gryde, til al væden er fordampet. Tag gryden af varmen, og pisk æggeblommen i. Smelt smørret i en kasserolle, og hæld det i saucen lidt ad gangen, mens du pisker kraftigt, til konsistensen er jævn og tyk. Tilsæt persille. Blend saucen med en stavblender direkte i gryden. Smag til. Hold saucen varm, evt. over vandbad.

Varm olie op i en gryde. Vend de forbagte pastinakker i sammenpisket æg og dernæst i en blanding af polenta og parmesan. Steg dem sprøde og gyldne i olien, og afdryp på køkkenrulle. Krydr med salt og peber.

Krydr bøfferne med salt og peber. Steg dem i lidt olie på en pande ved kraftig varme. Servér med pastinakfritter og persillebearnaise.

Prøv også: Entrecote med bearnaise og fritter