Hakkebøf med hjemmelavet bearnaise og kogte kartofler

Der er ingen, der siger, at bearnaise er forbeholdt en fredag aften - her får du en nem opskrift på hakkebøf med hjemmelavet bearnaise lavet på ingen tid!
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Hakkebøf med hjemmelavet bearnaise og kogte kartofler
45 min
2 personer
Hakkebøf
300 g hakket oksekød
Salt og peber
Bearnaise
2-3 pasteuriserede æggeblommer
Saften af ¼ citron
½ tsk. groft salt
12 kviste estragon
1 hakket skalotteløg
3 spsk. hvidvinseddike
200 g smeltet, usaltet smør
Tilbehør
Kogte kartofler og grøn salat vendt med sennepsvinaigrette

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggeblommerne seje med salt og citron over vandbad.
  2. Kog estragon og hakket skalotteløg med eddike, lad det trække lidt og si det herefter. Der bliver ca. 1 spsk. tilbage.
  3. Rør 1-2 spsk. vand og den krydrede eddike i æggeblommerne og rør smeltet smør i dråbevis under omrøring. Pas på det ikke bliver for varmt, og det må endelig ikke koge.
  4. Smag evt. til med lidt mere estragon.
  5. Form bøfferne med bagsiden af en kniv, drys med salt og peber og steg dem på en grillpande 6-8 min. på hver side.
  6. Server de stegte hakkebøffer med den hjemmelavede bearnaise og kogte kartofler.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.