Opskrifter

Colcannon

Tirsdag, 23. oktober 2012af Redaktion
Colcannon er en gammel, irsk husmandsspecialitet. Den behøver ikke følgeskab af kød, men den smager nu godt sammen med dampet laks eller små lammepølser

(4 pers.)

500 g melede kartofler
½ savoykål
Ca. ¼ l kogende mælk
Salt og peber
25 g smør
Persille

Kog kartoflerne med skræl godt møre i letsaltet vand. Skær evt. visne blade af kålen, skær den i kvarte, skær stokken væk og snit kålen fint. Kog kålen mør, hæld vandet fra og tilsæt salt, peber og smør. Pil kartoflerne og mos dem, mens de er varme. Rør mosen med mælk og rør kålen i. Krydr med salt og peber og server colcannon med persille og en klat smør på toppen.

JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Mere irsk mad...
Irsk stuvning
Stegt fisk med irsk kartoffelmos
Irish coffee kugler

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop


Meget mere mad fra andre lande...