Opskrifter

Crème brûlée a la orange

Tirsdag, 22. november 2011af Redaktion
Her er en dessert, der sagtens kan erstatte risalamande juleaften, hos dem, der tør…

(4 pers.)

6 æggeblommer
100 g sukker
2 tsk. fintrevet, usprøjtet appelsinskal
5 dl piskefløde
60 g sukker
2 tsk. kanel

Pisk æggeblommer, sukker og appelsinskal skummende og varm fløden op til kogepunktet. Hæld den varme fløde i æggesnapsen, mens der piskes, og kom cremen i 4 ramakiner. Sæt ramakinerne i en bradepande og hæld vand ved, så det dækker den nederste halvdel af ramakinerne.
Stil bradepanden i ovnen ved 140° i 1 time, til cremen har sat sig, og stil dem på køl i mindst 2 timer. Bland sukker og kanel, drys blandingen over cremen og karamelliser overfladen med en bundselbrænder eller under grillen i ovnen.

Madopskrift: Kristina Marckmann

STØB FINE HJERTER

Smarte hjerteforme til chokolade og lign. Chokoladen, isen etc. hænger ikke ved, men falder nemt ud. Formen koster 79 kr. og kan købes i shoppen...

Find flere opskrifter her...
Julekage med appelsinremonce
Risalamande
Appelsinstænger

Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...








Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop