Risalamande
Risalamande
(6 pers.)
1 dl grødris
2 dl vand
6 dl sødmælk
1 flækket stang vanilje
75-100 g smuttede hakkede mandler + en hel mandel
Ca. 2 spsk. sukker
4 dl piskefløde
Prøv også: Risalamande fra SlankeDoktor
Kog grøden dagen før. Bring vand og mælk i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt ris og vanilje og lad det småkoge under låg ca. 50 min., til grøden er jævn. Rør i grøden af og til og smag til sidst til med en anelse salt. Afkøl grøden. Pisk fløden til skum og vend den i grøden sammen med mandler, også den hele mandel. Smag desserten til med sukker og hæld den i en skål. Stil risalamanden i køleskabet, til den skal serveres sammen med
Kirsebærsauce:
1 glas syltede kirsebær
1-2 tsk. kartoffelmel
Evt. 2 spsk. portvin
Bring kirsebær med lage i kog. Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand. Tag kirsebærrene fra varmen og hæld straks jævningen i under omrøring. Tilsæt portvin. Server saucen kold eller varm.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Nu du har mandlerne fremme...
Tærte med hindbær og mandler
Sødstærke mandler
Italienske mandelkager