(6 stk.)
Det skal du bruge til edderkoppeburger:
2½ dl vand
10 g gær
375 g hvedemel
1 tsk. salt
Æg til pensling
6 oliven
800 g hakket oksekød
Salt og peber
1 spsk. smør
½ agurk
2 tomater
2 peberfrugter
1 hjertesalat
1 dl ketchup
Sådan laver du edderkoppeburgeren
Rør vand og gær sammen, tilsæt mel og salt og ælt dejen godt sammen.
Dæk dejen til og lad den hæve et køligt sted i 10-12 timer.
Form dejen til boller og lad dem efterhæve på en plade beklædt med bagepapir i 60 min.
Pensl bollerne med æg, sæt to halve oliven på hver bolle som øjne og bag dem ved 225° i 20 min.
Form kødet til 6 bøffer, krydr med salt og peber og steg dem i smørret ved middelhøj varme 3 min. på hver side.
Skær agurk og tomater i skiver, peberfrugterne i strimler og snit salaten.
Halvér bollerne, kom ketchup på begge halvdele og saml burgerne med peberfrugter som ben og salat, tomat, agurk og bøf mellem bollerne.
Prøv også: Græskar-popcakes