Sojaglaseret kylling med forårsløg
Saftig kylling møder sød, syrlig og krydret glasering i denne nemme hverdagsret. Perfekt serveret med jasminris og friske forårsløg på toppen.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Helena Priem

Annonce
30 min
4 personer
Sojaglaseret kylling med forårsløg:
4 kyllingebrystfileter
3 cm frisk ingefær
5 spsk. sojasauce
3 spsk. sød chilisauce
3 spsk. limesaft
2 spsk. flydende honning
2 spsk. vand
1½ spsk. smør til stegning
Tilbehør:
4 dl jasminris
Til servering:
4 forårsløg
Fremgangsmåde:
- Bank kyllingefileterne let flade, og snit tern i overfladen.
- Skræl og hak ingefær fint, og rør det sammen med sojasauce, sød chilisauce, limesaft, honning og vand.
- Smelt smørret på en pande, og brun kyllingefileterne i ca. 1 minut på hver side.
- Hæld en skefuld af sojamarinaden over hvert stykke kylling på panden, og steg videre i ca. 1 minut.
- Hæld resten af sojamarinaden på panden.
- Skru ned til middel varme, og steg kødet færdigt i yderligere 5-6 minutter, mens marinaden koger ind og tykner let – øs hyppigt marinade over undervejs for at sikre, at kødet stille og roligt bliver glaseret.

Hovedretter
Thaibowl med krydret gris og mangosalat
Tilbehør:
- Kog ris efter pakkens anvisning.
Servering:
- Skær de glaserede kyllingestykker i skiver, og anret dem oven på de kogte ris.
- Drys med finthakkede forårsløg, og servér.
TIP
Servér gerne ekstra grøntsager til retten, prøv f.eks. med ristede svampe, grønne asparges eller sprøde sukkerærter.
Annonce