Opskrifter

Fiskedeller fra kabyssen

Mandag, 2. august 2010af Redaktion
Hjemmelavede fiskefrikadeller serveret med hvidløgskartofler

(4 pers.)

600 g faste fiskefileter uden skind (sej, brosme el. havkat)
1 lille løg
1 tsk. salt
1 æg
1½ spsk. majsstivelse
2 dl fløde eller mælk
Kværnet peber
Revet muskat
Hakket persille el. dild
Smør og olie til stegning

Hak fiskekødet groft i foodprocessor og rør det sejt med saltet. Hak løget fint og rør det i fiskekødet sammen med de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile i køleskabet ½-1 time.
Varm smør og olie på en pande og tag panden fra varmen. Form farsen til frikadeller med en fugtig ske og sæt dem på panden. Sæt panden tilbage over varmen og steg frikadellerne ved jævn, ikke for stærk varme ca. 5 min. på hver side.
Server med lidt anderledes tilbehør:


HVIDLØGSKARTOFLER
6 fed hvidløg
4 dl madlavningsfløde
¾ kg små, nye, kogte kartofler
250 g grønne asparges
Salt og peber


Pil hvidløgene og kog dem møre under låg i fløden. Lad det køle af og miks blandingen med blenderstav, så hvidløgene moses. Bræk det nederste af aspargeserne, del dem 1-2 gange og kog dem 3-4 min. i letsaltet vand. Kom kartoflerne i hvidløgsfløden, varm dem igennem og tilsæt asparges. Smag til med salt og peber.

Madopskrift Anne Skovgaard-Petersen


Flere lækre opskrifter med fisk...
Citronlaks med salsa
Skippers sildebøffer
Lyssej med asparges og stenbiderrogn