Opskrifter

Grønsagsgratin

Torsdag, 19. februar 2009af Redaktion
(4 pers.)2 groftrevne gulerødder2 porrer i tynde skiver250 g broccoli1 lille courgette1 håndfuld groftsnittet basilikum20 g smør5 æg ½ tsk. timian2 dl

(4 pers.)

2 groftrevne gulerødder
2 porrer i tynde skiver
250 g broccoli
1 lille courgette
1 håndfuld groftsnittet basilikum
20 g smør
5 æg
½ tsk. timian
2 dl cremefraiche 18%
2 dl cremefraiche 38%
1 tsk. majsstivelse
Salt og peber
75 g revet emmenthaler


Ugens grønne

Nem og god grønsagsret, hvor de nævnte grønsager kan varieres med revet selleri, forårsløg og persillerod. Der skal bruges ¾-1 kg skrællede grønsager i alt.

Skær stilkene af broccolien, skræl dem og snit dem fint. Del buketterne i lidt mindre stykker. Flæk courgetten, fjern kernerne og skær den i små stykker. Svits gulerødder, porrer, broccolistænger og courgette i smør sammen med 1 tsk. salt på en stor pande og hæld det i et ovnfast fad. Pisk æg, cremefraiche, majsstivelse, salt, peber og timian sammen og hæld det over grønsagerne. Drys med revet ost og stik broccolibuketterne ned. Bages ved 175° i 50-55 min. på nederste rille. Lad fadet stå 5 min., inden der tages hul på det.
Server med brød eller ris.




Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Prøv også ...
Små broccoligratiner
Svinemørbrad med kartoffel svampegratin