Små broccoligratiner
(2 pers.)
15 min. + 15 min. i ovnen
500 g broccoli
3 spsk. hvedemel
2 dl kaffefløde 9%
3 æggeblommer
150 g skinke i tern
1 fed hakket hvidløg
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
3 æggehvider
1 spsk. smør
1 spsk. rasp
Skær broccolien ud i små stykker og blancher dem i letsaltet vand. Pisk mel og fløde sammen i en lille tykbundet gryde og varm det godt igennem. Tag gryden af varmen og pisk æggeblommerne i. Tilsæt broccoli, skinketern, hvidløg, salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Smør 4 ovnfaste portionsforme og drys dem med rasp. Fordel gratindejen i formene og bag dem i 15 min. ved 200°. Server med en god råkostsalat.
Madopskrift: Kristina Miechels
Mere med broccoli ....
Boghvedewok med svampe og broccoli