Små broccoligratiner

(2 pers.)15 min. + 15 min. i ovnen500 g broccoli3 spsk. hvedemel2 dl kaffefløde 9%3 æggeblommer150 g skinke i tern1 fed hakket hvidløg½ tsk. groft
Af
af Redaktion

(2 pers.)
15 min. + 15 min. i ovnen

500 g broccoli
3 spsk. hvedemel
2 dl kaffefløde 9%
3 æggeblommer
150 g skinke i tern
1 fed hakket hvidløg
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
3 æggehvider
1 spsk. smør
1 spsk. rasp


Skær broccolien ud i små stykker og blancher dem i letsaltet vand. Pisk mel og fløde sammen i en lille tykbundet gryde og varm det godt igennem. Tag gryden af varmen og pisk æggeblommerne i. Tilsæt broccoli, skinketern, hvidløg, salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Smør 4 ovnfaste portionsforme og drys dem med rasp. Fordel gratindejen i formene og bag dem i 15 min. ved 200°. Server med en god råkostsalat.


Madopskrift: Kristina Miechels


Mere med broccoli ....
Boghvedewok med svampe og broccoli

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.