Opskrifter

Grovboller med flødeost

Mandag, 18. april 2016af AOP
Skønne grovboller bagt med groft hvedemel, hvedeklid og flødeost.

(20 boller)

Det skal du bruge til grovboller med flødeost

50 g gær
5 dl mælk
2 spsk. neutral olie
1 tsk. salt
1 spsk. flydende honning
1 tsk. sukker
250 g neutral flødeost
3 dl havreklid
200 g groft hvedemel
500-600 g hvedemel
25 g havregryn

Prøv også: Grovboller med kerner

Det skal du bruge til grovboller med flødeost

Lun mælken let og rør olien i.
Rør gæren ud i mælken.
Tilsæt salt, honning, sukker, flødeost, havreklid og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen igennem og tilsæt evt. mere mel, til dejen slipper skålen.
Lad dejen hæve ca. 45 min.
Tag dejen ud på et melet bord, del den i 20 stk., form dem til boller, tril dem i havregryn og læg dem på en plade med bagepapir.
Lad bollerne hæve 30 min. og bag dem ved 225º i ca. 10-12 min.Prøv

Prøv også: Grovboller med auberginepuré