Opskrifter

Hane i riesling

Mandag, 23. februar 2009af Redaktion
I det sydlige Frankrig spiser de coq au vin lavet med kraftig rødvin, men i Alsace mørnes fjerkræet i riesling. Vælg en god, stor hane, Bornholmerhane eller en overvægtig kylling

(4-6 pers.)

1 stor hane el. kylling
3 spsk. mel
25 g smør
400 g skalotteløg
2 fed hakket hvidløg
5 dl riesling
400 g blandede svampe el. markchampignoner
1½ dl piskefløde
2 pasteuriserede æggeblommer
Salt og peber


Skær kyllingen i 8 dele. Varm 15 g af smørret i en gryde, det skal kun lige blive gyldent. Vend kyllingestykkerne i mel med salt og peber, og svits dem let gyldne på begge sider i gryden. Tag kyllingestykkerne op, efterhånden som de er gyldne. Pil skalotteløgene, og svits dem i gryden, læg kyllingestykkerne tilbage, og hæld vinen ved. Lad retten snurre ca. 1 time under låg. Rens svampene, og svits dem på en pande i resten af smørret. Kom svampene i gryden, og kog kyllingen yderligere 5 min. Tag kyllingestykkerne op, og hold dem varme. Pisk fløde og æggeblommer sammen, og pisk det i saucen. Varm den igennem, den må ikke koge, og smag til med salt og peber.

Server kyllingestykkerne i saucen med små kartofler eller løse ris og dampede gulerødder og ærter til.

TIP

Det er ikke autentisk, men smager ikke desto mindre rigtig godt at komme ½ belle de boskoop-æble i små tern i gryden sammen med svampene.



Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere med fjerkræ...
Stegt kylling med skilt sovs
Kyllingelår med vinterwaldorf
Kalkun med æble og peberrodssovs


Mere mad fra Alsace...
Tarte flambé (løgtærte)
Salat fra Alsace