Opskrifter

Kalvefrikassé

Onsdag, 11. april 2012af Redaktion
En god gammeldags gryderet

(4-6 pers.)

1 kg kalvespidsbryst
4 skalotteløg i kvarte
Smør og olie til stegning
1 buket af selleritop, timian og persille
6 dl suppe eller vand
3 dl hvidvin
4 gulerødder, kan udelades
500 g kartofler
500 g grønne asparges
2 porrer
50 g smør
50 g mel
Persille og purløg til drys

Server med rosévin og flutes

JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

Skær kødet i store tern og brun det i smør og olie. Tag det op. Brun kvarte løg og tag dem op. Kom kødet tilbage og tilsæt selleritop, timian, persille, suppe, vin og lidt peber. Lad det småkoge under låg i 2 timer. Skum et par gange. Kom skrællede kartofler, gulerødder og porrer i. Kog i 20-30 min. Tag selleritop, timian og persille op og kom asparges og løg i. Jævn med ca. halvdelen af smørbollen. Kog igennem og juster konsistensen med mere smørbolle. Husk at koge igennem, før du kan bedømme resultatet. Smag til med salt og peber. Server med et drys af purløg og persille.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

ER DU TIL MORMORMAD?

Vi er mange, der elsker mormormad. Derfor har vi på Familie Journal udgivet det skønne madmagasin, Mad fra mormors køkken - det kan fås for 49,95 kr., der hvor du normalt køber bladet.

Find flere opskrifter her...
Oksehalesuppe
Mørbradgryde
Kyllingefrikassé med urter









Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop