Fransk kyllingefrikassé
Ingredienser til kyllingefrikassé:
(4 pers.)
4 kyllingelår
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
70 g koncentreret tomatpuré (1 lille dåse)
5 dl hønsebouillon
2 dl vand
3 spsk. hvedemel
1 kg små skrubbede kartofler
150 g perleløg el. skalotteløg
300 g gulerødder
200 g ærter fra frost
Salt og peber
1 bdt. kruspersille
Prøv også: Ovnbagt kylling tikka masala
Fremgangsmåde:
Del kyllingelårene i leddene og brun dem grundigt på alle sider i olien på en pande.
Tilsæt hakket hvidløg og tomatpuré og svits med et øjeblik.
Tilsæt hønsebouillon.
Ryst vand og mel sammen og hæld over.
Lad kyllingen simre i saucen i 15 min.
Kom kartoflerne i saucen og lad dem koge med i 15 min.
Pil løgene, skær gulerødder i tykke skiver, bland dem i saucen og lad dem koge med i 15 min.
Tilsæt ærter og kog op.
Smag til med salt og peber og drys med hakket persille.
Se også: Baked beans med tortillalåg