Opskrifter

Forloren vildtgryde - gryderet med tvist

Lørdag, 21. november 2015af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
En gryderet er skøn at servere en vinteraften. Her får du opskriften på en smagfuld vildtgryde med bov, svampe og lækre urter.

Opskrift til ca. 4 personer.

1 t og 50 min
Ingredienser
150 g bacon i tern
1 spsk. olie
600 g svinebov i tern, f.eks. tykkam eller bov
2 spsk. hvedemel
Salt og peber
2 løg
3 spsk. æblecidereddike
4 dl grønsagsbouillon
5 enebær
1 stilk rosmarin
1 laurbærblad
3 dl perlespelt
1 tsk. salt
2 dl piskefløde
250 g kantareller
1 spsk. smør
2 spsk. persille
50 g smuttede mandler

Sådan laver du forloren vildtgryde

  1. Svits baconternene i olien.
  2. Vend kødet i mel tilsat salt og peber.
  3. Skær løgene i skiver, brun kødet i baconfedtet og tilsæt løgene.
  4. Tilsæt eddike, lad det koge væk og hæld bouillonen ved.
  5. Tilsæt enebær, rosmarin og laurbærblad og lad retten småsimre under låg i 1½- 2 timer.
  6. Kog perlespelten i vand tilsat salt i 12 min. og hæld vandet fra.
  7. Hæld fløden i gryderetten og lad det koge lidt ind.
  8. Rist svampene i smørret, krydr med salt og peber og vend dem i retten.
  9. Smag retten til, drys med mandler og hakket persille og servér med perlespelten.