Opskrifter

Kartoffelpizza

Søndag, 10. juli 2011af Redaktion
En sprød pizza med kartoffelfyld

(2 pers.)

Pizzabund
25 g gær
1½ dl lunkent vand
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g fuldkorns-hvedemel
Ca. 125 g hvedemel

Kartoffelfyld
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1 bagekartoffel
250 g bøffelmozzarella
Groft salt
Frisk oregano

Tilbehør
100 g blandede salatblade
50 g soltørrede tomater i olie
Salt

Pizzabund:
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Tilsæt salt, sukker, olie og de 2 slags hvedemel. Ælt dejen, til den er glat og smidig, og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 30 min.
Del dejen i 2 dele og rul dem ud til 2 tynde pizzabunde. Læg dem på hver sit stykke bagepapir. Tænd ovnen på 210° varmluft og sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen.
Kartoffelfyld: Pres hvidløget og rør det sammen med olien.
Skræl kartoflen og skær den i papirtynde skiver, brug f.eks. et mandolinjern. Vend kartoffelskiverne i hvidløgsolien. Skær mozzarellaost i skiver og fordel dem på pizzabundene.
Læg kartoffelskiverne ovenpå, pensl pizzabundene med resten af hvidløgsolien og drys med salt. Læg pizzaerne på de forvarmede bageplader og bag dem i ovnen i 10-15 min. Pynt med frisk oregano, lige så snart de tages ud af ovnen.
Skyl og tør salaten. Vend den med let afdryppede soltørrede tomater og smag til med salt.


Super redskab til grønsagerne

Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen

Find flere opskrifter her...
Hurtig pizza med grønt
Pizza med champignoner
Indbagt pizza med grønt






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop