Opskrifter

Koteletter i fad med kokos og gurkemeje

Onsdag, 22. januar 2020Af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Mangler du en lækker og varm ret til de kolde hverdagsaftener i januar? Så skal du prøve denne skønne hverdagsret på koteletter i fad med kokos og gurkemeje. Få opskriften her.

Ingredienser til koteletter i fad med kokos og gurkemeje:

(4 personer)

  • ½ græskar (hokkaido)
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 porrer
  • 250 g champignoner
  • 4 spsk. olivenolie til stegning
  • Salt og peber
  • 4 svinekoteletter
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 spsk. stødt gurkemeje
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron

Prøv også: Karrykrydrede koteletter med ananas, svampe og bladselleri

Tilbehør:

  • 4 dl jasminris
  • 1 bundt kruspersille

Se også: Koteletter i fad

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200°. Skær græskarret i små stykker. Skær peberfrugter i tern, og porrer og champignoner i skiver. Svits alle grøntsagerne i 2 spsk. olie på en pande i et par minutter. Drys med salt, og læg dem i et ovnfast fad.

Krydr koteletterne med salt og peber, og vend dem i mel. Brun dem i 2 spsk. olie på panden, og læg dem i fadet.

Prøv også: Svinemørbrad med nudler og kokos

Varm kokosmælk op i en gryde med gurkemeje, presset hvidløg og citronsaft. Hæld saucen over koteletter og grøntsager.

Sæt fadet i ovnen i 25 minutter. Tilbehør: Kog ris efter pakkens anvisning. Servér de kogte ris til koteletter i fad med kokos og gurkemeje. Drys med hakket persille.

Se også: Koteletter med bønnesalat