(3 pers.)
Det skal du bruge til laks med lynghonning og gule ris:
1 løg
1 spsk. smør
½ tsk. gurkemeje
2½ dl løse ris
5 dl bouillon
500 g laks
1 spsk. olie
1 spsk. smør
Salt og peber
1 bdt. forårsløg
4 spsk. lynghonning
35 g frisk
ingefær
Saft af 2½ lime
Prøv også: Salat med laks og bellis
Sådan laver du laks med lynghonning og gule ris
Hak løget fint og sautér det i smørret sammen med gurkemejen.
Tilsæt ris og bouillon, bring det i kog og lad risene simre under låg i 12 min.
Steg laksen gylden på begge sider i olie og smør, krydr med salt og peber og læg den i et ovnfast fad sammen med snittede forårsløg.
Rør honningen med finthakket ingefær og presset limesaft og fordel blandingen over laksen.
Sæt fadet i ovnen ved 200° i 15 min.
Tag risene af varmen, lad dem trække under låg i 10 min. og servér.
Prøv også: Pandekager med kylling og squash